Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je pretekel.

Ženske na robu družbenega zloma

16. maja ob 20:00 - 21:30

Pri mariborski založbi Literi so nedavno izšli romani treh avtoric: Hiša brez ogledal Simone Klemenčič, Ime mi je Sarajevo Adriane Kuči ter Punčica Anje Radaljac. Čeprav gre za troje različnih poetik, ki segajo vse od distopične razlage sedanjosti (in morda napovedi mračne prihodnosti) Hiše brez ogledal, realističnega odziva na socialno tematiko in literaturo spominjanja v Ime mi je Sarajevo ter žanrski hibrid, ki jemlje pod drobnogled (ne)zmožnosti in zagate našega političnega umeščanja v svet v Punčici, pa vsi trije romani zastavljajo ključna vprašanja, pa najsibodo vezana na tu in zdaj ali vse nekdanje in prihodnje čase.

Med pogovorom, ki bo potekal v soorganizaciji Trubarjeve hiše literature in založbe Litera bo beseda tekla o burnih družbenih dogajanjih ter usodah, ki lahko v njih doleti ženske, najsibodo literarne ali ne.

Pogovor z jezikoslovko in pisateljico Simono Klemenčič, novinarko in pisateljico Adriano Kuči ter kritičarko, prevajalko in pisateljico Anjo Radaljac bo moderiral literarni kritik in urednik Aljaž Krivec.

Podrobnosti

Datum:
16. maja
Ura:
20:00 - 21:30
Kategorije dogodka:

Prizorišče

Trubarjev hiša literature
Stritarjeva 7
Ljubljana, 1000 Slovenija