Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je pretekel.

The Brush Book & Dreamin’ with G – Gašper Bertoncelj

11/11/2021 ob 18:00 - 20:00

Promocija knjige The Brush Book: Igrati bobne z metlicami (Samozaložba, 2021) in albuma Dreamin’ with G (Založba Klopotec, 2011). Pogovor z avtorjem, Gašperjem Bertoncljem, bo vodila Nina Novak. Zasedba: Gašper Bertoncelj – bobni, Nikola Matošić – kontrabas in Peter Mihelič – klavir.

Gašper Bertoncelj je priznan slovenski bobnar, ki velja za mojstra igranja bobnov z metlicami. Z bobni se je prvič srečal v kranjski godbi, ob pomoči različnih mentorjev pa se je v slovensko glasbeno sceno integriral že v času srednje šole. Študiral je v Linzu pod vodstvom Douga Hammonda in šolanje nadaljeval na The City College v New Yorku, kjer se je med drugim učil pri Johnu Patitucciju, Victorju Lewisu, Billyju Drummondu in drugih. V Ameriki je ostal skoraj desetletje in jo v tem času večkrat prepotoval. Sodeloval je s številnimi, žanrsko raznolikimi glasbeniki, zadnjih osem let pa je deloval v Izraelu.

Po dveh desetletjih nabiranj bogatih izkušenj v tujini se je vrnil v Slovenijo in svoj povratek obeležil z albumom Dreamin’ with G (Klopotec, 2021) ter slovensko izdajo učbenika The Brush Book: Igrati bobne z metlicami (Samozaložba, 2021).

Oba bo predstavil tako v pogovoru z Nino Novak kot v družbi pianista Petra Miheliča ter kontrabasista Nikole Matošića.

Dogodek bo mogoče spremljati tudi na dan dogodka na Facebook profilu Trubarjeve hiše literature, ob izpolnjevanju pogoja PCT pa v omejenem številu tudi v Trubarjevi hiši literature.

Podrobnosti

Datum:
11/11/2021
Ura:
18:00 - 20:00
Kategorije dogodka:

Prizorišče

Trubarjev hiša literature
Stritarjeva 7
Ljubljana, 1000 Slovenija