Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je pretekel.

Refleksije o neodvisnem novinarstvu in preostalih kotičkih medijske svobode – Grega Repovž in Dejan Pušenjak

9. maja ob 20:00 - 21:30

Trubarjeva hiša literature in Inštitut za spodbujanje raznolikosti InRAZ vas vabita na pogovor o neodvisnem novinarstvu in medijski svobodi, ki jo živimo danes. Slovenska novinarja Grega Repovž in Dejan Pušenjak bosta izmenjala pogled na novinarstvo, na svobodo medijev in možnost neodvisne medijske produkcije. Predstavila bosta svoj pogled na medijsko krajino v Sloveniji in po svetu ter reflektirala svoj položaj glede na dosedanje izkušnje v medijskem prostoru. Razprava bo potekala interaktivno. Prisotni so povabljeni, da delijo mnenje o vedno bolj pereči temi neodvisnega poročanja v novi/stari družbeni realnosti. Pogovor bo moderirala mag. Lucija Unuk, direktorica Inštituta za spodbujanje raznolikosti InRAZ.

Grega Repovž je odgovorni urednik tednika Mladina, ki ga vodi od leta 2006. Pred tem je bil novinar in komentator dnevnika Dela ter Sobotne priloge. Med leti 2001 in 2011 je bil predsednik Društva novinarjev Slovenije.

Dejan Pušenjak. Mariborčan. Po gimnaziji in diplomi iz filozofije in primerjalne književnosti na ljubljanski Filozofski fakulteti se je zaposlil kot ljubljanski dopisnik Večera, v 90. pa mahoma prestopil v prvo ekipo komentatorjev pri osrednjem slovenskem časniku Delo. Lani je izdal svoj knjižni prvenec z naslovom Retrovizor, ki razkriva zakulisje slovenske medijske krajine.

Podrobnosti

Datum:
9. maja
Ura:
20:00 - 21:30
Kategorije dogodka:

Prizorišče

Trubarjev hiša literature
Stritarjeva 7
Ljubljana, 1000 Slovenija