Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je pretekel.

Od individualizma k skupnosti – Manja Vrenko, Lan Pečjak in Leonora Flis

31/05/2021 ob 18:00 - 19:30

V zadnjem letu in pol, v času koronske krize, ko nam je bilo onemogočeno prosto sobivanje z drugimi, vse več posameznikov doživlja duševno stisko (trpijo za depresijo, anksioznostjo, motnjami hranjena, kronično utrujenostjo itn.), poleg tega smo priča porastu samomorov. Sočasno pa vznikajo projekti, ki ustvarjajo nove modele bivanja in utrjujejo vezi med posamezniki, solidarnosti, čuječ odnos do narave in širšega sveta, strpnost in vitalizem.

Lan Pečjak, Manja Vrenko in Leonora Flis bodo poskušali odgovoriti na vprašanja: Kje v sodobnem času iskati svoje »pleme«, skupine, ki nas podpirajo? Kakšna je vloga psihoterapije v sodobni družbi? Na kakšen način je mogoče razvijati in utrjevati človečnost, kje iskati vire za lastno ustvarjalnost, sočutje in pozitivno naravnanost? Zakaj se odločiti za alternativne načine bivanja v ekoloških in drugih skupnostih?

Spletni dogodek bo mogoče spremljati na dan dogodka na Facebook profilu Trubarjeve hiše literature in na Zoom povezavi / Meeting ID: 998 4018 0569.

 

Podrobnosti

Datum:
31/05/2021
Ura:
18:00 - 19:30
Kategorije dogodka:

Prizorišče

E-dogodek (splet)