Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je pretekel.

O vključenosti in demokratičnosti malo drugače: vloga muzejev in znanosti

3. marca ob 19:00 - 20:30

Sodobni trendi na področju znanosti, kulture in dediščine raziskovalce in ustvarjalce usmerjajo v vključevanje posameznikov in družbenih skupin v njihovo delo. Participativni pristopi naj bi poskrbeli za večjo demokratičnost procesov ustvarjanja znanja. Naučili smo se, da je participativnost beseda, ki jo moramo nujno vključevati v današnjem delu na področju dediščine. Kako zelo demokratični in vključujoči pa so pravzaprav participativni pristopi? Lahko govorimo o preveč demokratičnih in participativnih pristopih? Kako tovrstni pristopi vplivajo na odgovornost, avtorstvo in verodostojnost? Je to novost današnjega časa, ali se je temu v praksi sledilo že v preteklosti?

V pogovoru z doc. dr. Nežo Čebron Lipovec in Urško Repar bomo govorili o stopnjah participativnosti pri ukvarjanju z dediščino in priložnostih ter morebitnih izzivih, ki jih tak pristop prinese zraven. Moderira: Urška Purg.

Spletni dogodek bo mogoče spremljati tudi na dan dogodka na Facebook profilu Trubarjeve hiše literature in na Zoom povezavi (ID 940 5769 4032).

Dogodek poteka v okviru cikla pogovorov: Misliti odgovornost.

 

Podrobnosti

Datum:
3. marca
Ura:
19:00 - 20:30
Kategorije dogodka:
Poglej Dogodek spletno stran

Prizorišče

Trubarjev hiša literature
Stritarjeva 7
Ljubljana, 1000 Slovenija