Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je pretekel.

Improvokacije: Plesati inu pisati, četrta sezona, prva epizoda – Gorazd Pakozdi in Jana Jevtović

26/10/2021 ob 19:00 - 20:30

Improvokacije v četrti sezoni vabijo k uprizoritvenemu pisanju o plesu z uporabo improvizacije in s tem dokumentiranju ter arhiviranju jezikov, ubeseditev, zgodb plesnih umetnikov, ki jih uporabljajo pri svojem delu na odru, v zaodrju, mimo odra, daleč od odra, doma in še kje.

In k pisanju vabljeni prav vsi, četudi niste umetniki ali izurjeni pisci ali misleci in četudi se ne ukvarjate s plesom. Gre za uporabo improvizacije (ne samo plesne) za (kreativno) pisanje o plesu.

Snov, ki jo bomo nabrali v četrti sezoni Improvokacij, bomo na koncu četrte sezone uredili za objavo v papirni in elektronski obliki (kot e-publikacijo in kot spletno mesto).

K vsaki epizodi bomo povabili plesne umetnike, da skupaj z nami oblikujejo uprizarjanje publikacije, da bo pisanje o plesu še toliko bolj ustvarjalno, sproščeno, natančno, jasno, pronicljivo, drzno. V prvi epizodi gostimo Jano Jevtović.

Kaj boljšega kot srečevati se v prostoru, ki za navdih jemlje duh in delo Primoža Trubarja, da ustvarimo okolje, kjer se lahko tudi zgoraj omenjeni jeziki emancipirajo in dobijo svoj glas ter stas v obliki uprizoritvenih srečevanj in publikacije.

Kot pravi naslov, dajmo plesati inu pisati.


Improvokacije so zagnali Andreja Kopač, Žigan Krajnčan, Gorazd Pakozdi, četrto sezono Impovokacije je zasnoval Gorazd Pakozdi.

Produkcija: International Dance Terrorist Organization http://idto.upri.se

Koprodukcija: Trubarjeva hiša literature in Svet

Kontakt: principlay@upri.se

Spletna stran: http://improvokacije.upri.se

Foto: DISKOlektiv

Podrobnosti

Datum:
26/10/2021
Ura:
19:00 - 20:30
Kategorije dogodka:

Prizorišče

Trubarjev hiša literature
Stritarjeva 7
Ljubljana, 1000 Slovenija