Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je pretekel.

Flamenco for one with emotional cocktail / Flamenko za enega z emocionalnim koktejlom

11/10/2021 ob 22:00

Flamenco for one predstavlja plesno-prostorsko raziskavo plesalke in koreografinje Anje Mejač, v sodelovanju s performerko in vizualno umetnico Oljo Grubić; ter igralko, koreografinjo in performerko Eno Kurtalić. Ples (flamenka) postavljajo v spremenjen odnos gledanja, gledalec in plesalka se znajdeta sama v sobi. Brez zaščite množice. Preblizu. Prvobitna čustva se plastijo, ustvarja se emocionalni koktejl, ki ga željno pijemo. Nevarnost. Odnos. Torero in bik se znajdeta v areni, povezana v krogu ponavljajočih se občutkov. Eden vodi, drugi mu brezglavo sledi. Zastavlja se vprašanje, lahko krog zapustita brez da eden rani drugega?

Raziskava predstavlja nadaljevanje dogodkov v seriji Flamenco before Cocktails. Projekt v katerem avtorica umetnost flamenka postavlja v različne prostorske in glasbene dialoge, ter prepleta z osebnimi zgodbami. Ples, gledališče, glasba, scenografija gledalca v tesnem objemu popeljejo skozi prostor. Trubarjeva hiša literature, 27., 28. in 29. september med 19:30 in 21:00 uro. Z masko seveda.

———–

koncept, koreografija, ples: Anja Mejač / scenografija, umetniško svetovanje, koktejli: Olja Grubić / dramaturško in režijsko svetovanje: Ena Kurtalić

glasba: Žiga Murko / receptorka: Nina Goropečnik / fotografija: Tjaša Gnezda

produkcija: Skladišče 172

projekt so finančno podprli: Ministrstvo za kulturo, S-5 naložbe, Medius d.o.o., NJT d.o.o.

Podrobnosti

Datum:
11/10/2021
Ura:
22:00
Kategorije dogodka:

Prizorišče

Trubarjev hiša literature
Stritarjeva 7
Ljubljana, 1000 Slovenija